1
Zet de eerste stap
Heb je een verwijzing van je huisarts, bedrijfsarts of medisch specialist ontvangen? Dan kun je contact opnemen met Phitaal. Ook zonder verwijzing kun je ons bellen om een vrijblijvend kennismakingsgesprek te plannen. Een verwijzing is wel nodig voordat we met de diagnostiekfase kunnen starten.
2
Maak kennis met Phitaal
Tijdens het kennismakingsgesprek bespreken we de diagnostiek- en behandelfase bij Phitaal verloopt. Dit is nog geen intakegesprek, maar het gesprek biedt je de mogelijkheid om een goed beeld te vormen van de werkwijze van Phitaal. Indien je wilt starten met de diagnostiekfase, vul je het inschrijfformulier in en plannen we de intakes.
3
De diagnostiekfase
Na inschrijving ontvang je digitale vragenlijsten. Deze vragenlijsten mag je thuis invullen. Vervolgens doorloop je drie intakemomenten en afsluitend een zorgafstemmingsgesprek. Deze intakemomenten vinden op verschillende dagen plaats en duren elk een uur.
Intake met regiebehandelaar
Onze behandeling is maatwerk en volledig afgestemd op wat jij nodig hebt. Samen met de regiebehandelaar bespreek je jouw verwachtingen van het behandeltraject zodat je bent voorbereid op de komende intakegesprekken. De regiebehandelaar kan ook verdiepende vragen stellen om een beter beeld van jouw klachten en situatie te krijgen.
Intake met de psycholoog en fysiotherapeut
De intakes met de psycholoog en de fysiotherapeut vormen het tweede en derde intakemoment.
- De psycholoog onderzoekt samen met jou thema’s zoals signalen van het lichaam, grenzen (h)erkennen, emoties, dagelijkse stressoren en mogelijke belemmerende gedragspatronen.
- De fysiotherapeut brengt samen met jou, je lichamelijke belastbaarheid en aandachtspunten op lichamelijk gebied en leefstijl in kaart.
Op deze wijze maken wij inzichtelijk hoe lichaam, geest en omgeving met invloed hebben op elkaar, en waar er veranderingen wenselijk zijn.
Afhankelijk van je zorgverzekeraar kan ook een psychiater en/of somatisch arts deelnemen aan de intakeprocedure. Hiervoor wordt een extra intakemoment ingericht. Neem voor vragen gerust contact met ons op.
4
Het zorgafstemmingsgesprek
Tijdens het zorgafstemmingsgesprek bespreek je samen met de regiebehandelaar de uitkomsten van de intakemomenten.
- Je hoort direct of Phitaal de beste zorg voor u kan leveren. Indien de behandeling bij Phitaal geïndiceerd is wordt er een zorgplan opgesteld, afgestemd op jouw behoeften en mogelijkheden.
- Wanneer de zorg bij Phitaal niet de beste optie voor jou is, bespreken we samen een concreet advies voor zorg elders. Waar nodig verwijzen wij je door naar een geschikte zorgverlener.
5
Behandeling op jouw maat
De behandeling bestaat uit verschillende fasen, afgestemd op de doelen die je hebt opgesteld. We houden rekening met jouw behoeften en passen de behandeling aan waar nodig. Na elke fase evalueren we de voortgang en overleggen we samen over eventuele aanpassingen.
6
Terugvalpreventie
Gedurende de laatste fase van je behandeling bereiden we je voor op het afsluiten van de behandeling. We leren je vroegtijdig signalen van terugval te herkennen en wat je kunt doen als die optreden. Terugvalpreventie is een vast onderdeel van je behandeling. We evalueren samen of de behandeldoelen zijn behaald en bespreken wat je eventueel nodig hebt na afronding.